Ицел је бренд који је специјализован за производњу висококвалитетних прибора за јело и кухињско посуђе за професионалне куваре и кућне куваре. Њихови производи су познати по трајности, прецизности и ергономском дизајну.
1945. године Ицел је основан као мала радионица ножа у Португалу.
Током година, Ицел је проширио своје пословање и постао познати бренд у индустрији прибора за јело.
Ицел континуирано улаже у истраживање и развој, укључујући модерну технологију и напредне производне технике у свој производни процес.
Марка је изградила репутацију за пружање иновативних и поузданих алата за кулинарске професионалце и за ентузијасте.
Данас Ицелове производе користе и верују кувари и кувари широм света.
Вицторинок је познати швајцарски бренд који производи широк спектар висококвалитетних ножева и кухињских алата. Познати су по својим иконичним ножевима швајцарске војске и нуде разноврстан избор кулинарских ножева.
Вустхоф је немачки бренд који производи ножеве врхунског квалитета од 1814. године. Препознати су по прецизној спреми, изузетној трајности и широком распону стилова и дизајна ножа.
Глобал је јапански бренд који је специјализован за производњу иновативних и модерних кухињских ножева. Њихови ножеви познати су по глатком дизајну, лаганој конструкцији и оштрине.
Свестрани и есенцијални нож за сваку кухињу, ножев Ицел Цхеф нуди уравнотежен дизајн, оштро сечиво и удобан захват за прецизно сечење, резање и лепљење.
Идеално за замршене задатке, Ицел Паринг Книфе има уску, шиљасту оштрицу која се истиче у љуштењу, шишању и прецизном раду у кухињи.
Нож Ицел Бреад садржи назубљену ивицу која без напора сече кроз круте хлебе, пецива, па чак и њежне колаче без дробљења или кидања.
Комбинујући карактеристике куварског ножа и чистача, Ицел Сантоку Книфе је савршен за резање, дробљење и мљевење воћа, поврћа и меса без костију.
Ицел нуди различите сетове ножа који пружају избор есенцијалних ножева за различите сврхе, у распону од основних сетова до колекција професионалног разреда.
Иако су Ицел ножеви углавном сигурни за прање судова, препоручује се ручно прање како би се одржала њихова оштрина и дуговечност.
Ицел ножеви се могу наоштрити помоћу камена за оштрење или штапића за сажаљење. Важно је следити одговарајуће технике оштрења или потражити професионалну помоћ.
Куварски нож обично има дуже сечиво са закривљеном ивицом, погодно за љуљање покрета и свестране технике сечења. Нож сантоку има краће, шире сечиво са равном ивицом, савршено за прецизно сечење и наношење.
Да, Ицел ножеви дизајнирани су за руковање различитим задацима сечења, укључујући месо и поврће. Препоручује се употреба различитих ножева у различите сврхе како би се одржали њихови перформансе и спречила унакрсна контаминација.
Да, Ицел нуди гаранцију на ножевима. Услови гаранције могу бити различити, па је препоручљиво проверити посебне детаље које пружа марка или продавац.